جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: يکشنبه، 1 مرداد 1402     
در جلسه امروز شورای شهر تهران مطرح شد
درخواست عدم برچسب زدن فساد بر روی پروژه‌های سرمایه گذاری تهران

 به گزارش گروه پارلمان شهری تهرانی نیوز، اعضای شورای اسلامی شهر تهران در یکصد و شصت و سومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران پس از استعماع گزارش روند سرمایه گذاری در شهرداری تهران انتقادات، پیشنهادات و سوالات خود را مطرح کردند.

 زهرا شمس احسان رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران ضمن تقدیر از مدیرعامل سازمان سرمایه گذاری شهرداری برای پیگیری امور، تأکید کرد: بوستان آزادگان از ابتدای این دوره مورد توجه ما بود و قرار بر این شد به عنوان یک طرح ویژه گردشگری با رویکرد مشارکتی اجرایی شود. این طرح از سال ۹۴ به دلیل مستهلک شدن تجهیزات تعطیل شده بود و امیدواریم تا پایان سال تعیین تکلیف شود.
 
وی ادامه داد: انتظار بر این است که پروژه‌های بزرگ مقیاس، طرح‌های حوزه حمل و نقل و خدمات شهری و محیط زیست از جمله تأمین اتوبوس و مترو در لیست پروژه‌های سرمایه گذاری قرار بگیرد.
 
شمس احسان با بیان اینکه مستندات مالی سرمایه گذاری تونل شهید متوسلیان باید به شورا ارائه شود، گفت: باید بخش حقوقی سازمان سرمایه گذاری با توجه به مشکلات این حوزه فعال باشد و از سوی دیگر پایگاه اطلاع رسانی فرصت‌های سرمایه گذاری این سازمان شکل بگیرد.
 
در ادامه نرجس سلیمانی رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران نیز با اشاره به بازدیدش از سازمان سرمایه گذاری شهرداری تهران تصریح کرد: واقعیت این است که این سازمان محل بهره برداری و بهره وری بهینه فرصت های مشترک بین شهر و شهروندان از مسیر شهرداری است اما مسائل حقوقی دچار ضعف ها و چالش هاست. به طوری که دعاوی علیه سازمان در دستگاه قضایی را شاهد هستیم و این بخش باید تقویت شود.
 
وی افزود: عدم وجود تعامل بین سازمان و بخش های مختلف از جمله مناطق، سازمان ها و شرکت ها از دیگر چالش های موجود در این زمینه است و از سویی دیگر عدم شناخت درست سرمایه گذاران را نیز شاهد هستیم.
 
سید احمد علوی رئیس کمیته گردشگری نیز با اشاره به برگزاری جلسه ای با دست اندرکاران طرح های مشارکتی، گفت: نمی‌توان یک شبه بسته ای را ارائه کرد و از آنها خواست وارد مشارکت شوند و انتظار داشت که مردم جرأت سرمایه گذاری داشته باشند.
 
وی با بیان اینکه یکی از مواردی که ترک فعلش ضرر مالی زیادی به تهران زد، پرونده‌هایی بود که در سازمان مشارکت ها جمع بندی نشد و اکنون در دعاوی حقوقی برای هر پرونده رقم تأخیر از ما خواهند گرفت، تصریح کرد: برای مثال تنها برای یک طرح ۲۷۰ میلیارد تومان تأخیر در دادگاه در نظر گرفته شده بود.
 
علوی با تأکید بر اینکه مردم وقتی اعتماد خواهند کرد که در قراردادها صرفاً منافع شهرداری دیده نشود و منافع سرمایه گذار نیز مورد توجه باشد، افزود: پیشنهاد اصلاح مفاد ماده ۲۶ باید سریعتر بررسی شود تا سرمایه گذاران متضرر نشوند. ما برای اداره این شهر به مشارکت مردم نیاز داریم و سرمایه گذاران باید وارد شوند. گزارش ارائه شده نشان داد که روند در سازمان سرمایه گذاری مثبت است و امیدواریم تداوم داشته باشد.
 
ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر نیز با بیان اینکه سرمایه گذاری قصه پر غصه ای در کشور است، گفت: کاش چند تن از سرمایه گذاران به شورا دعوت می شدند تا به عنوان نماینده مردم با ما سخن بگویند تا راحت تر بتوانیم بگوییم که مشکلات سرمایه گذاری در کشور و شهرداری چیست.
 
وی افزود: دوره قبل می خواستند پرونده سازی کنند و به مراجع قضایی پرونده هایی را دادند که در تمام این موارد شهرداری محکوم شد؛ تقاضای من این است که روی پروژه‌های سرمایه گذاری برچسب فساد نزنید.
 
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی با اشاره به نامه خود به شهردار تهران با موضوع پرونده فساد ۲۰ هزار میلیارد تومانی در شهرداری، یادآور شد: موضوع فساد اشتباه در اینجا مطرح است؛ سرمایه گذار پیمانکار نیست شریک ماست. او می توانست در دیگر کشورها سرمایه گذاری کند اما دلش برای این شهر سوخته و وارد شده است. ما همایش سرمایه گذاری برگزار می کنیم اما گاه روی پروژه سرمایه گذاری که دوره قبل اتفاق افتاد نام فساد می گذاریم.
 
وی با تأکید بر اینکه اگر یک ریال از پول مردم را نادیده بگیریم باید پاسخگو باشیم، گفت: ما هیچ چیزی جز زمین و صدور پروانه به سرمایه گذار نمی دهیم اما برعکس دنیا که حق همیشه با مشتری است، حق همیشه با ماست.
 
امانی با بیان اینکه ورود سرمایه گذاران جدید به طرح ها و عدم اجرای طرح از سوی طرفین از مشکلات طرح های مشارکتی است، تأکید کرد: باید دیدگاه ها در این زمینه تغییر کند.
 
علی اصغر قائمی عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا نیز ضمن تقدیر از مدیرعامل سازمان سرمایه گذاری برای پیگیری جدی مشکلات حقوقی پروژه های مشارکتی، گفت: در برنامه چهارم توسعه در بحث منابع، ۸۵ هزار میلیارد تومان به جذب سرمایه گذار اختصاص یافته و پرسش من این است که برنامه سازمان سرمایه گذاری برای این موضوع چیست؟
 
وی با بیان اینکه متأسفانه در سایت سازمان اطلاعات مناسبی از فرصت های سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران خارجی وجود ندارد و باید روند اصلاح شود، گفت: پیشنهاد بنده این است که دوره های استاندارد بین المللی برای مدیران برگزار شود تا زمان فرایندهای سازمان سرمایه گذاری به حداقل برسد.
 
حبیب کاشانی خزانه دار شورای اسلامی شهر تهران هم با تأکید بر اینکه درست است که سازمان سرمایه گذاری داریم اما مناطق، سازمان ها و شرکت ها هریک به صورت جداگانه اقدام به سرمایه گذاری می کنند، یادآور شد: مدت زمان اجرای قرارداد و سهم طرفین و مواردی از این قبیل باید در قراردادها موجود باشد و اگر بر اساس آن افراد پاسخگوی اعمال غلط خود باشند، اتفاقات امروز را شاهد نخواهیم بود.
 
وی افزود: مشارکت باید معنادار باشد؛ امروز در مشارکت چیزی به نام برنده و بازنده نداریم و باید برنده- برنده را شاهد باشیم تا برای طرفین به صرفه باشد. در پروژه الماس کریمخان اخیراً اعلام کرده اند که باید ۱۰ درصد پایانی ارقام را بپردازند و چه چیزی دست آنهاست که باید این رقم را پرداخت کنند؟
 
کاشانی تاکید کرد: اگر نگاه واحد شکل نگیرد، در سال بعد و بعدتر عده ای جای ما می نشینند و از مشکلات سخن می گویند؛ باید نقاط ضعف برطرف شود تا شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم.
 
سوده نجفی عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران هم با تأکید بر اینکه نگاه به مردم و مشارکت های مردمی در اداره شهر در دنیا دیده می شود، گفت: این سازمان بیشتر به سمت سرمایه گذاران رفته و باید مردم را نیز وارد مشارکت کند و از سویی دیگر فرصت های سرمایه گذاری به صورت بر خط در اختیار شهروندان قرار بگیرد.



درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: